In a galaxy far, far away…

De wereld is verdeeld in twee kampen, de Trekkies en de Warsies. Oftewel mensen die fan zijn van Star Trek en mensen die fan zijn van Star Wars.

Natuurlijk heb je mensen die beweren fan te zijn van allebei, en een heleboel anderen (inclusief het grootste gedeelte van mijn sociale netwerk) hebben überhaupt geen flauw idee waar ik het over heb. Voor de rest, ik ben opgegroeid met Star Wars. Ik wist dat Star Trek bestond, maar pas op veel latere leeftijd heb ik mijn eerste Star Trek film gezien. De avonturen van Luke Skywalker, Prinses Leia en natuurlijk de destijds liefde van mijn leven, Han Solo, waren er eerst. Dat ik verliefd was op Indiana Jones en ik de Star Wars films pas daarna zag mag de pret niet drukken. Science fiction zat in elk geval al vroeg in mijn fascinatie dank zij Battlestar Galactica.

Star Wars dus. Drie geweldige films vol spanning en avontuur, met een episch gevecht tussen goed en kwaad, het licht en de duisternis, wit en zwart. Opgeleukt met grappige aliens, spannende luchtgevechten in futuristische ruimteschepen, vooruitstrevende wapens, een beetje liefde en een innerlijke kracht waar je allerlei leuke dingen mee kan doen die ik zelf ook graag zou willen hebben. Een knap staaltje techniek uit de jaren 80.

Bijna 30 jaar hebben we moeten wachten. Toen was George Lucas in geldnood en besloot om er nog drie te maken. Om het verhaal er vóór te vertellen. Het was even schakelen. Om alles wat je zag en wat er gebeurde in de juiste tijdslijn te plaatsen. Om het jonge knulletje in Darth Vader te zien veranderen terwijl Yoda ‘rondhuppelen hij doet’ op hetzelfde moment. En net als de eerste trilogie, die dus eigenlijk de tweede was, was er de irritante Jar Jar Binks, in plaats van de Ewoks. Met als verdienste van de Ewoks dat die het nog tot een eigen film geschopt hebben. Geflopt weliswaar, maar toch.

Maar drie keer is scheepsrecht, en in de helft van de wachttijd van de vorige keer krijgen we nog een trilogie. Het vervolg na deel twee, die eigenlijk deel één is, maar dus van deel één. Volgen jullie het nog? Het sterrenstelsel na Darth Vader. Met een nieuwe jonge heldin, een tot inkeer gekomen storm trooper, een nieuwe slechterik, niet de vader maar de zoon, en een uit de mottenballen en afgestofte Leia, Han en Luke. De technieken van de filmindustrie uit de 21ste eeuw volledig benut worden we opnieuw getrakteerd op een trilogie.

Drie geweldige films vol spanning en avontuur, met een episch gevecht tussen goed en kwaad, het licht en de duisternis, wit en zwart. Opgeleukt met grappige aliens, spannende luchtgevechten in futuristische ruimteschepen, vooruitstrevende wapens, een beetje liefde en een innerlijke kracht waar je allerlei leuke dingen mee kan doen die ik zelf ook graag zou willen hebben.

May the force be with you!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *