Over de drempel in de herhaling

Een week vakantie. Zon, zee, strand, lekker eten en vooral nietsdoen. Alhoewel twee duiken op een dag maken ook best inspannend is. Maar het is een andere vorm van inspanning. Eentje waar ik best vroeg voor op wil staan, zeg een uurtje of 7:30. Voor hardlopen daarentegen…

Het probleem met vakantie is namelijk dat hij ook een keer afgelopen is. En dan moet je weer in je dagelijkse routine, inclusief het oppakken van je hardloopschema. Want tenslotte is die marathon alweer over 5 maanden. Nu had ik het goede voornemen om de vrijdag nadat we teruggekomen waren gelijk weer te beginnen. Die psychologische drempel over. 8 km vóór 10:00 moest lukken, tenslotte was er een uur tijdsverschil dus voor mijn gevoel was het dan al veel later als ik om 8:30 de wekker zou zetten.

Waarom dan zo vroeg? Ik had een afspraak bij de fysio en de masseuse daarna, dus de rest van de dag zag ik het niet zitten om nog iets te doen. Gezien het feit dat we donderdag pas om 2:30 ’s nachts in bed lagen strandde mijn goede voornemen echter al op de eerste pagina van het boek ‘Hoe pak ik mijn schema weer op na de vakantie voor Dummies’. Zaterdag dan maar. En toen kreeg ik een geniaal idee. Want ik had nog een andere uitdaging voor de training van zondag van 12 km, daar had ik ook een timing issue. En dus besloot ik om de 12 km en de 8 km om te draaien. Geniaal in zijn simpelheid.

Omdat de Halve van Egmond op de kalender staat gelijk ook maar de 12 km door de duinen en over het strand gelopen na het paardrijden. Frank wilde dan ook wel mee. En eerlijk is eerlijk. Het was zwaar, maar je bent er wel gelijk weer doorheen. Als een plons in het koude zwemwater. In één ruk die pleister er af. Met een pistool dat gaatje in je oor schieten. En met je dichtgeknepen neus die hap zuurkool zonder kauwen doorslikken.

De 8 van vandaag gingen dan eigenlijk best wel weer soepel. Dat je altijd door je karma weer ingehaald wordt bleek uit het feit dat ik vandaag alsnog de wekker om 8:30 moesten zetten om te gaan lopen. Geselecteerd voor de eer om namens de Facebookgroep Marathon Rotterdam 2016 deelnemers mee te mogen doen aan de fotoshoot voor het boek ‘Rotterdam Rent’ moesten we ons om 12:45 melden bij de SS Rotterdam. ‘Rotterdam Rent’ is een initiatief van Routemakers.nl en legt 25 hardlooproutes door Rotterdam vast, inclusief hardlopende Rotterdammers om de boel een beetje op te leuken. (Ja, ja, waarom ik dan geselecteerd ben weet ik ook niet nee. Misschien hadden ze een vlaag van verstandsverbijstering.)

Met 9 man en vrouw, in onze marathonshirts (shit, was die niet een maat te klein?) en dan ook maar mijn Rotterdam marathonschoenen aangetrokken (blinkend van nieuwheid, tenslotte heb ik ze voor de sier gekocht en niet om op hard te lopen), mochten we voor het oog van de camera in verschillende formaties langs de kade rennen. SS Rotterdam op de achtergrond, ‘zit mijn haar wel goed?’, lachen, buik inhouden!

‘Hmmm, willen jullie het nog een keer doen, maar dan iets meer uit elkaar?’ ‘Ok, deze was goed, maar nog een keertje en dan meer in één lijn.’ ‘Nog een keer, voor de zekerheid, en dan meer mixen met de shirtjes.’ ‘Ja, deze is perfect! Willen jullie het dan nog één keer doen?’ We waren al gewaarschuwd voor veel herhalingen. En zo maken we in een klein half uurtje vandaag wat bonuskilometers, rennend langs de Maas. Met een aantal mensen die ik na al die maanden Facebook contact eindelijk eens in levende lijve ontmoet. Als het goed is vereeuwigd in een hardloopboek. Het moet niet gekker worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *