Nipplegate

Ok, ik geef het toe. Ik zal het niet ontkennen. Sinds ik afgevallen ben, ben ik ook kritischer op mijn eigen uiterlijk geworden. Dat wil zeggen, het belangrijkste doel van kleding is niet meer het wijd verhullen van alle vetrandjes en het hoeft ook niet per sé onopvallend afkledend zwart meer te zijn. Nu had ik die schaamte na mijn eerste marathon al een beetje opzij gezet, want ja, iedereen kan wel roepen dat ik een vetklep ben of dat dat slangenprintje een beetje uitgerekt over mijn billen prijkt, maar ik heb toch maar mooi een marathon gelopen. En inmiddels meer dan een.

Maar goed, hoe ver die hardloopbroeken ook meerekken, en hoe wijd die shirts ook zijn, iets meer styling staat toch leuker. Net zo goed dat het nauw aansluitende thermoshirtje op de finishfoto ook wat meer vorm heeft gekregen, of liever gezegd vandaag de dag überhaupt vorm heeft. En jawel, iets laat zien dat zelfs voor een soort van taille door kan gaan. Reden te meer dus om wat meer aandacht te besteden aan hoe ik er rennend uitzie. Ok, ok, ik blijf er bij, rennen is niet charming, maar voor dat uurtje vóór de start mag ik me wel een beetje opdoffen toch? Bovendien heb ik nu iets nieuws te compenseren, want door een kilootje minder is mijn vel ook meer gaan hangen. Ik geloof dat het in de volksmond een kalkoenennek genoemd wordt. Maar goed, je moet er wat voor over hebben en je kan nu eenmaal niet alles hebben. Een kleine prijs die ik betaal voor een maatje minder.

Meer aandacht dus voor of mijn haar wel goed zit, of het shirtje wel matcht met mijn broek en schoenen, misschien af en toe eens wat nagellak op. Zo, zo, mevrouw gaat ineens modieus doen. Maar er zijn ook nog een paar andere factoren waar nu op gelet moet worden. Want nu de aandacht op de foto of tijdens het rennen niet direct meer naar mijn zwemband trekt, wordt er gekeken of ik leuk lach, mijn haar niet alle kanten op piekt en, jawel, of zich geen nipplegate voordoet.

Nipplegate? Waar héb je het over! Nooit opgevallen? Daar waar het bij de heren heel normaal is om de tepels door het shirt heen te zien, is dit bij de dames natuurlijk not done. Tenslotte zijn we aan het hardlopen, geen mannen aan het versieren. Toch? Uitzonderingen daar gelaten. Helaas is het bij ons dames zo dat de boel bij opwinding, bij kou of bij inspanning, of soms tijdens het hardlopen zelfs alledrie tegelijk van toepassing is, samentrekt. En dat zie je, dwars door alles heen. Ergo, nipplegate.

Joepie, weer iets voor ons vrouwen om ons druk over te maken. Nou, mooi niet! En daar komt Anita Active weer eens om de hoek kijken. Die hebben iets nieuws, waar ik lekker voor heb mogen testen. Dus ben ik één van de gelukkigen die een paar weken vóór dat de boel in de winkel ligt al een sportBH kan dragen waar mijn tepels fijn een handstand in kunnen doen, en je nog niks ziet. That’s what friends are for!

En zo fladder ik vanaf nu in mijn strakke modieuze hardloopbroeken, met nauw aangesloten shirtjes, keurig gelakte nageltjes, strak gevlochten haartjes, en zonder priemende tepelafdrukken ‘no nipples!’ op mijn borsten, over de finish.

Kan alle aandacht lekker naar de wapperende kalkoenennek onder mijn kin!

 

Voor wie meer informatie wil over deze speciale BH:

Anita Nederland Sixpack

2 Reacties

 1. Carla

  Hahaha…leuk geschreven! En ik zal es gaan googlen naar die bh. Thx 4 de tip!

  Reageren
  1. Saskia Uit den Bogaard (Auteur bericht)

   Dank je wel! Enne, moet je nog wel heel even wachten. Vanaf februari gaan ze pas leveren aan de winkeliers, maar vanaf dat moment mag je los…

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *