Anita Active: Alle goede dingen komen in drieën

Wat hebben hardlopen, duiken en paardrijden met elkaar in gemeen? Om te beginnen zijn het alledrie vormen van sport. En ja Frank, paardrijden is ook een sport en niet een kwestie van het beest een schop geven en dat hij dan uit zichzelf loopt. Daarbij zijn het niet zo maar sporten, maar zijn het ook nog eens stoere sporten. En als laatste hebben ze “moi” als gemene deler, want ik doe ze alledrie.

Drie sporten waar ik mijn tijd evenredig aan probeer te besteden, al lukt dat niet altijd. Is dat nou niet lastig, drie totaal verschillende dingen? En vooral ook duur? Zou je denken. Maar misschien hebben ze stiekem wel meer met elkaar gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. En versterken ze elkaar.

Bij het paardrijden weet ik bijvoorbeeld al jaren dat mijn rechterkant sterker is dan mijn linkerkant. Bochtjes rechtsom gaan moeiteloos, bij de bochtjes linksom wijkt mijn paard vaak uit omdat ik niet goed genoeg “been” kan geven. Nooit verder over nagedacht, gewoon geaccepteerd en me geconcentreerd op één van die andere gruwelijke irritante slechte gewoontes die ik heb tijdens het rijden. Nu met het hardlopen en de sessies bij de fysio wordt akelig duidelijk welke impact die slechtere helft heeft. In dit geval een vervelende knik in mijn rug waar ik blessures van krijg.

Fix the leg, kill two birds with one stone dus. En zo heb ik ook profijt van mijn zwaar verbeterde conditie tijdens het duiken. Ik verbruik veel minder lucht waardoor ik langer met een fles doe. Om over de tripjes over de dijk in vol duikornaat met 20 kilo op je rug maar te zwijgen. Die gaan me nu een stuk makkelijker af zeg maar.

Maar de fysieke voordelen van deze sportieve crossover staan niet alleen. Ook dienen bepaalde delen van de sportuitrusting meerdere doelen. Niet dat ik een halve marathon op mijn paardrijlaarzen kan rennen, maar mijn ouwe loopschoenen werken prima voor de duiktripjes. En ook de shirtjes zijn uitwisselbaar. Maar het meest universele is natuurlijk het ondergoed.

Of ik nu ga hardlopen, paardrijden of duiken, de boobies dienen op hun plek te blijven. Bij het duiken wat minder, dus daar kan ik wel een oude sportBH voor gebruiken. Tenslotte zal ik niet gauw onder water gaan in mijn kanten niemendalletje. Ook de sportbroekjes zijn erg prettig, ongeacht paard, vis of haas. En ik heb natuurlijk de Saddle Pants, met de unieke eigenschap dat er geen naden in de liezen zitten. Dus geen schuurplekken tijdens het paardrijden. En guess what? Je kan ze ook gebruiken tijdens het hardlopen! Want geen naden in de liezen. Dus geen schuurplekken tijdens het lopen.

Zo wordt dat lastige toch een stuk makkelijker, en dat dure een stuk goedkoper. Nou maar hopen dat ik niet al te enthousiast wordt over wielrennen of zo. Want een vierde sport kan ik écht niet handelen!

[ – Let op – Winactie is afgelopen]

Nieuwsgierig geworden naar die magische alles-in-één Saddle Pants? Dat treft, want je kunt er nu eentje winnen! Ik mag er maar liefst 3 weggeven van Anita Active! Want alle goede dingen komen in drieën nietwaar?

Hoe win je deze multifunctionele Saddle Pants?
1. Like de Facebookpagina van Op weg naar de marathon

2. Geef het juiste antwoord op de volgende vraag: Met welke bekende amazone heeft Anita Active de Saddle Pants ontwikkeld? Tip: Ik zou even kijken bij de Saddle Pants op de website van Anita Active

Geef je antwoord en de gewenste maat als commentaar op dit bericht of op de blog website. De Saddle Pants worden verloot onder alle goede antwoorden. De winnaars worden op Facebook vermeld en krijgen een persoonlijk bericht. De actie duurt tot en met 31 juli 2015. En delen op Facebook, Twitter en andere Social Media mag!

Lees ook mijn ervaring met de Saddle Pants: Cowgirl met de billen bloot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *