Zomerreces

De vakanties zijn nagenoeg weer voorbij en dat is te merken. Het weer begint te schommelen en het wordt weer druk op de weg en het werk. Maar dat is niet het enige. Er hangen namelijk ook weer hardloopkriebels in de lucht. En dat zal tijd worden!

Zomerreces. Ook met hardlopen. Want hoe je het ook went of keert, zo lekker als het ook is om buiten te zijn als het zonnetje schijnt, het wijntje op het terras lonkt toch meer dan je een uur lang over 10km in het zweet werken. Tenzij je héél vroeg (no way José) of héél laat (no way José) gaat lopen. De training wordt er in elk geval op aangepast. Beetje onderhoud, af en toe best een intervalletje, maar alles met mate en geen gekke dingen. Vooral je niet te druk maken. Maar die periode loopt op zijn eind. De dagen zijn korter, de temperaturen zakken. We kunnen weer serieus aan het werk.

En zo komt bijvoorbeeld het loopgroepje op de zaak weer langzaam op gang. Het eerste loopje met de dames is alweer geweest. Nou ja, 1 dame dan, maar de rest heeft plechtig beloofd volgende week ook weer mee te gaan. Het feit dat we volledig natgeregend zijn is overigens ook een signaal dat de zomer op zijn einde loopt, maar dat terzijde. Verder vullen de straten zich weer met de hardlopende medemens, de trainingen bij de atletiekvereniging gaan weer van start en Evy krijgt het weer druk.

De mensen die een najaarsmarathon lopen hebben het reces natuurlijk naast zich neergelegd en braaf doorgetraind. Voor de goede orde, I’m not one of them. Niet dat ik niet ook braaf doorgelopen heb, maar zwaar trainen zat er zoals gezegd niet in. Voor de mensen met een voorjaarsmarathon op het programma begint het seizoen echter zo’n beetje nu. Langzaam indribbelen, schema’s bekijken, voorbereiden op de kracht trainingsprogramma’s en de evaluatie van de sportkleding. Voldoet de kleding nog, liggen er nog genoeg gelletjes, is de bidon schoon en heb ik nieuwe schoenen nodig?

Heerlijk weer van start met je schema, al dan niet nieuw. Lopen in de miezerregen met veel zuurstof in de lucht, die fijne driekwart broek weer aan die toch lekkerder zit dan dat korte broekje, en gewoon vóór het eten gaan lopen in plaats van erna.

En als klap op de vuurpijl wordt het ook weer wedstrijdjestijd! Niet alleen vliegen de nieuwsbrieven je om de oren, ook de inschrijvingen zijn alweer volop geopend. Het lijstje is lang en ze staan allemaal in de planning. We kunnen weer gaan jagen op medailles, PR’s en streepjes op de bucketlist. Dus voor iedereen die treurt over het einde van de zomer, zoals Johan zegt, ieder nadeel heb z’n voordeel.

En verklaar ik bij deze het jachtseizoen voor geopend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *