Virtual running reality

Ik dacht dat ik zo’n beetje alles qua hardlopen nu wel gezien had. Even los van het Ultrarunnen, en eerlijk gezegd ligt trailrunnen me ook niet zo, ben ik voor de rest toch redelijk gepokt en gemazeld. Dacht ik zo. Wat blijkt? Ik kom net kijken zeg! En zo heb ik dus recentelijk kennis gemaakt met weer een nieuw facet van het hardlopen. Virtual Running.

Op het spoor gebracht door Gabyrunstheworld had ik er wel eens van gehoord, maar me er nog niet zo in verdiept. Maar naast hardlopen, paardrijden en duiken is er nog iets waar mijn interesse naar uitgaat. Iets met striphelden en fantasyfiguren. Dus als je dat gaat combineren is het in mijn geval succes gegarandeerd! Toen ik een foto van een Harry Potter medaille zag op de site van Gaby wist ik het gelijk. Daar wilde ik meer van weten.

De Hogwarts Running Club organiseert virtuele runs vanuit Amerika. Runs die allemaal een Harry Potter thema hebben natuurlijk. Je kan je inschrijven, betaalt, loopt vervolgens de afgesproken afstand in de afgesproken periode en hebbes! Weer een mooie collectors item voor aan de muur. Het enige dat je nodig hebt is de discipline om de run ook daadwerkelijk te lopen, want er is niemand die je controleert. Nou ja, dat zit wel snor.

Maar het virtuele rennen is maar een onderdeel van de beleving. Want als je lid wordt van de HRC, moet je je natuurlijk ook laten sorteren in één van de huizen van Zweinstein. En dan kan je ook lid worden van de corresponderende Facebook groep om met je medeleden contact te hebben, tips te wisselen, foto’s te delen en alles wat je op Facebook kwijt wil. Natuurlijk wil je dan ook dat ‘jouw’ groep wint in de grote hardloopcompetitie. Want iedereen die hardloopt kan zijn kilometers laten registreren. Die worden dan allemaal bij elkaar opgeteld om te kijken welk huis de meeste heeft. Registratie van je kilometers, of beter gezegd je miles want we zijn wel in Amerika virtueel gezien dan, gaat dan weer via een speciale app. En niet zomaar een app, nee, een app waarbij jouw miles ook nog eens gesponsord worden door een groot bedrijf voor een goed doel naar keuze. Charity Miles.

Zoals ik al zei, there is a whole new world out there. Een wereld waarin mijn Iphone weer mee gaat om een hardloopapp aan te zetten, ik geen 16 km meer loop maar 10 miles, een deel van mijn Facebookcommentaar in het engels gaat en ik de dagen aftel waarop ik me kan inschrijven voor het volgende virtuele event. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan maar eens op Hogwarts Running Club. It’s a virtual world. Go run it! Of zoals ze zeggen. Run like you know who is chasing you.

Oh, en in welk huis ik gesorteerd ben? In Zwadderich natuurlijk. Als ik dan toch een heks ben, dan maar een slechte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *