Keuzestress

Een nieuw schema! Dat betekent dat ik weer mag gaan puzzelen. En met name plotten van leuke wedstrijdjes en evenementen die in het schema passen. Omdat we de top 10 van bekende loopjes al verzameld hebben kunnen we uitwijken naar allerlei andere regionale loopjes.

Maar dat is geen gemakkelijke opgave. Hardlopen is populairder dan ooit en er is veel om rekening mee te houden. En niet alleen met het schema. Want met die grote gezellige groep lopers, wie gaat wanneer en waar lopen? Kunnen we het plannen dat we elkaar kunnen ontmoeten? Bijna iedereen loopt de Halve van Eindhoven. Wij niet, ik heb al beloofd dat ik met de zaak meeloop met de Harbourrun die op dezelfde dag valt. Net als de Ladiesrun, waardoor ik wéér de Loop van Leidsche Rijn niet kan lopen. En ook Leiden is in last door de Marikenloop.

Ik heb dan ook een groot geval van keuzestress. Want gaan we naar de Bridge to Bridge of toch opnieuw de Dam tot Dam? Tenslotte heb ik iets goed te maken van vorig jaar. Deze laatste valt alleen samen met ons duikweekendje in Duitsland, dus die keuze is makkelijk. En dan de Afsluitdijkrun. Wel inschrijven of niet inschrijven? Als we hem doen, doen we hem helemaal, maar 33 km in augustus is eigenlijk veel te vroeg in het schema. Aan de andere kant is het wel een unieke gebeurtenis en daar wil ik natuurlijk bij zijn. Inschrijven dus.

We speuren verder. De Fun Run de Kuip is op woensdag maar ik wil er best een avondje paardrijden voor opgeven. Op 2 juli doen we mee met de Ekiden in Rotterdam. Gelukkig is mijn weekje paardrijden eind juni dit jaar net een week eerder, anders had het niet gepast. En is de Halve van Eurodisney volgeboekt, waardoor de Vredesloop weer een optie wordt. Voor de rest is juli en augustus nog leeg qua loopjes. Ik heb niet zo veel ervaring met trainen in de zomer en weet dus niet wat het aanbod is. De hardloopkalender biedt uitkomst. Een half uur later ben ik echter nóg aan het scrollen door alle hardloopevenementen die er georganiseerd worden. Ik geef het maar even op en kijk anders een ander moment wel weer verder.

Als laatste zie ik alleen nog een aantekening van de Singelloop met een vraagteken in mijn agenda staan. Daar had een collega het al een paar keer over en schijnt ook erg leuk te zijn. Ik zoek hem op en heb hem gauw gevonden. Breda is in de buurt en ze hebben een halve marathon afstand. 2 oktober, dat past mooi in het schema, dus ik schrijf ons ook hier voor in. Singelloop. Check. Alhoewel… Was er ook niet iets in Utrecht met een singel? Oh ja, dát was waar mijn collega het over had en dat dat zo leuk was, niet Breda. Nou ja, maakt niet uit, schrijven we ons daar toch ook voor in?

Even kijken, Singelloop Utrecht. Ook op 2 oktober. Aaaaaargh. Ik denk dat ik ga stoppen met hardlopen!

3 Reacties

 1. Inez Ruitenbeek

  Wat vind je dan van Maadtricht Mooiste? Heb je die al eens gelopen Saskia?

  Reageren
  1. Inez Ruitenbeek

   Maastricht. Natuurlijk!

   Reageren
   1. Saskia Uit den Bogaard (Auteur bericht)

    Nope, nog niet gedaan. Maar ik ben gelijk gaan kijken. Is wel een beetje kort dag, maar ik ga even polsen bij onze hardloopvriend in Gronsveld!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *