‘Wat moeten we vandaag doen? 8 km. Hmmm, dan kan ik het beste naar de Kralingse plas lopen en weer terug. Hé bah, daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Ik loop wel een rondje Autostrada en dan langs de Maas terug. Frank is er toch niet bij. Ik snap niet waarom hij zo’n hekel aan dat stukje heeft.’

‘Zo, het is best warm. Ik hoop dat het gauw weer wat koeler wordt. Dan kan ik tenminste mijn nieuwe InknBurn driekwartbroeken een keer dragen. Jammer dat er zo weinig nieuwe shorts uitkomen, want die van de laatste keer vind ik niet leuk. Straks maar eens neuzen op internet of ik al wat kan vinden van nieuwe releases. Wat zal ik meenemen naar Dublin? Geen idee hoe warm het daar is eigenlijk. In elk geval mijn RMD shirt en mijn RRC shirt. Ik ben lid van teveel groepen, met al die shirts. Ik draag mijn eigen shirts eigenlijk nooit meer. Misschien maar goed ook, ze beginnen al een beetje te ruiken. Oh, mijn favo nummer. Shit, die had ik liever straks bij de helling gehad. Hoe snel ga ik eigenlijk?’

‘Ik vraag me af hoe de inwerkmaand op mijn nieuwe job er uit zal zien. Toch wel spannend. Waarschijnlijk veel gesprekken met allerlei mensen. Even kijken hoe ik dat met eten ga doen. Ze hebben geen kantine en ik heb ook niet zo snel iets van een ijskast of magnetron gezien. Moet ik maar even vragen hoe dat zit. Anders wordt het een broodtrommel of zo. Of wacht, ik kan ook salades maken. Zouden ze bij de Blokker daar handige dingen voor hebben? Ik kan ook aan Dorien vragen hoe zij dat deed. Zal wel wennen worden, niet meer iedere dag een vers broodje halen. Als ik nou maar niet gelijk weer 5 kilo aankom omdat ik niet meer beweeg overdag. Dat zou wel kut zijn, heb ik net allemaal nieuwe kleding gekocht, pas ik het straks niet meer. Als ik nou op die ganzen afren, zouden ze dan opvliegen of wegrennen? Of zouden ze me aanvallen?’

‘Hoe ver ben ik al? Shit, nog niet eens op de helft. Wel een lekker tempo. Niet zo moeilijk als ik pas op 3 kilometer zit. Ik zal straks wel weer inkakken. Jeetje, ik heb wel zin om de marathon van Valencia te gaan lopen. Ik ben benieuwd of er nog bekenden langs het parcours komen kijken. Mateu in elk geval, en Ferran. Amparo ook denk ik. Ik hoop wel dat we lekker hardloopweer hebben. Beetje zon, niet te warm. Geloof dat het parcours wel vlak is. Goh, hoe vaak heb ik niet door die straten gelopen. En dan nu er doorheen rennen. Zo zonde dat ik destijds geen appartementje gekocht heb. Had ik nu goudgeld mee kunnen verdienen. Iedereen wil nu ineens naar Valencia. Maar ja, toen hadden we het geld niet. Eigenlijk helemaal niet leuk dat Valencia zo hip is geworden. Het is MIJN stad, potverdorie. Ben ik er al? Pfff, pas 5 kilometer.’

‘Wat staat die auto daar? Beetje verdacht. Straks zijn het oostblokcriminelen. Zijn ze net met een afrekening bezig en ben ik de enige getuige. Snijden ze iemand zijn strot af achter de bosjes en komen ze me achterna. Waar kan ik dan het beste naartoe rennen? Ah, daar door het struikgewas. Schud ik ze wel af, tenslotte kan ik waarschijnlijk harder rennen dan zij. Oh nee kut, ik heb mijn naam en website op mijn rug staan. Gaan ze me opzoeken en weten ze straks waar ik woon. Komen ze me alsnog vermoorden. Brrr, hopelijk zijn het geen criminelen.’

‘La, la, la, la, mooie stad toch Rotterdam. Als ik nou in het water val, zou mijn telefoon het dan nog doen? Ze zeggen dat hij waterdicht is. Ga het niet uittesten.’

‘Wat zullen we vanavond eten? Ik heb nog 12 Weight Watchers punten. Biefstukje is 2, maar Frank zal wel piepen als ik wéér met biefstuk aan kom zetten. Stukje zalm dan maar, met iets van groente. Ik kijk straks wel. Kook ik er wel wat bulgur bij. Met een beetje tomatensaus. Ah, gatver. Kauwgom onder mijn schoen!’

‘Bijna thuis. Heb ik boven de 10 km p/u gelopen? Zo voelt het wel. Even kijken. Zo te zien wel. 6 x 8 = 48. Red ik net. Pak ik de bomen wel als interval. Pas op, niet struikelen over die uitstekende stoeptegel! Lig ik straks met een gebroken been en is het weer huilen geblazen omdat ik niet meer kan lopen. Zo hee, dat zou wat zijn! Als ik nu mijn been breek moet ik Parijs missen, en de Tilburg Ten Miles, en Eindhoven, en de Diepe Hel Holterberg? Weet ik eigenlijk niet, wanneer was die ook alweer? Wat hadden we nou ook alweer allemaal in September? Oh ja, de Dam tot Dam. Ja dag, tweede keer mis, écht niet! Ik ga GEEN been breken!’

‘Tering, ik zweet me te pletter. Blij dat ik weer klaar ben. Een marathon lopen is niet erg, maar al dat getrain er aan vooraf. Ik weet nog steeds niet of ik lopen nou leuk vind of niet. Ik heb dorst. Blėh, zoute lippen.’

En jij, waar denk jij allemaal aan tijdens het lopen?

2 Reacties

  1. Marjan

    Hahahaha zo herkenbaar, die gedachten die van hot naar her gaan!

    Reageren
    1. Saskia Uit den Bogaard (Auteur bericht)
      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *