Het nieuwe hardloopklokje

Frank heeft een nieuw klokje. Een hardloopklokje dat is. En de hele wereld mag het weten. Nou heeft Frank net zo’n zwak voor klokjes als dat ik voor schoenen heb, dus ergens snap ik het wel. Maar het is wel grappig om te zien. Hij had in elk geval een goede smoes toen zijn TomTom er de brui aan gaf. Na een aantal jaren trouwe dienst wilde de enige knop op het apparaatje niet meer naar links. Ondanks verwoedde pogingen om hem uit elkaar te halen en te repareren kon zelfs TomTom zelf met een nieuw onderdeeltje het niet oplossen. Dus zat er niks anders op. Hé, jammer joh!

Na wat vergelijkend warenonderzoek is het een Garmin Fenix S5 geworden. Een hele mond vol. Alsof je de nieuwste i-Phone koopt. En eerlijk gezegd is hij bijna net zo duur. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Het instructieboekje is dikker dan de theoriemap van mijn instructeursopleiding. Dat moet ook wel als ik kijk naar alle functies die er op zitten. Functies voor allerlei soorten metingen en functies om je training te optimaliseren. Beiden uitgebreid uitgelegd en aan bod geweest tijdens de opleiding. Van VO2max percentages, herstelperiodes, hartslagzones en wat je moet doen om die dingen te verbeteren, te vergroten of juist te verkleinen. Frank snapt er de ballen van. Ik weet gelukkig wel waar ze het over hebben. Dat mag ook wel, de opleiding heeft me tenslotte meer gekost dan het klokje. Niet veel meer, maar wel iets.

Naast alle geweldige trainingsfuncties kan hij ook synchen met de telefoon. Ja hé, hé, dat kunnen ze toch allemaal? Je hebt gelijk, zo bedoel ik het ook niet. Als een soort Smartwatch geeft hij namelijk meldingen als er berichten binnenkomen, als het tijd is voor een afspraak of als er iemand belt. Vooral handig als je aan het hardlopen bent. 

Maar de leukste functie is wel die van het plotten van routes en in je klokje zetten. Eentje die ik eerlijk toegegeven op mijn TomTom ook wel zou willen hebben. Daar gaan we zondag dan ook uitgebreid gebruik van maken als we onze lange duurloop van 24 km moeten doen. We hebben een mooie route uitgezocht in de omgeving van het Oostvoornse meer. Afgelopen dinsdag de functie getest hoe je de route moet maken, uploaden, activeren en wat er gebeurt tijdens het lopen. En ja, hij geeft het aan als je afwijkt, lees verkeerd loopt. Superhandig, vooral op plekken waar de telefoon geen 4G heeft. Ik herinner me nog een gevalletje Meijendel waar ik in Wassenaar terecht kwam door een verkeerde afslag.

Het nieuwe klokje is dus een aanwinst. Op meerdere fronten, niet in de laatste plaats als onderdeel van de klokjes collectie. En toch heeft Frank een puntje aan te merken op dit superklokje. Een puntje waardoor hij mij af en toe voorzichtig polst of ik het klokje niet over wil nemen. Hij prijst het klokje regelmatig aan, over hoeveel beter, mooier en leuker dit klokje is ten opzichte van mijn oh zo simpele maar uitstekend functionerende en betrouwbare TomTom. Zodat hij een andere versie kan kopen. Wat voor puntje dat is? Nou dat zit zo.

Frank kan het display niet zo goed lezen als hij zijn leesbril niet op heeft…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *