En dat is één!

De kop is er weer af! Marathontraining 1 van 75. Gisteren een nieuw schema gedownload waar ik vandaag fijn aan mocht beginnen. 5 km á 8:09 minuut per kilometer. Niet dat ik me daar aan gehouden heb, maar dat terzijde. Tenslotte deed ik dat vorig jaar ook niet en dat werkte prima.

Vorig jaar. Toen was ik al ruim bezig nog voor ik had ingeschreven. Nu staat het al met dikke letters in de agenda en is het bevestigd. Ik ben weliswaar minder fit dan destijds aan het begin, maar heb wel een stuk meer ervaring. 6 maanden training in plaats van 8. 75 trainingen in plaats van 105. Moet kunnen. Een flashback schiet door mijn hoofd. 75 is nog steeds veel. Het schema is beduidend anders. Omdat het korter is, is de intensiteit anders en de opbouw sneller. Reeksen van drie weken, met op de zondagen drie keer 20 km, en dan drie keer 24 km. Plus twee keer 28 km. Geen schema voor watjes. Maar ja, dat krijg je als je heel enthousiast ‘4:45’ intikt in plaats van ‘uitlopen’. Ach, een mens moet een beetje ambitie hebben nietwaar? Gelukkig komen de lange afstanden pas in januari, dus ik heb nog even tijd om er aan te wennen.

Toevallig loop ik hetzelfde rondje brug als mijn laatste training van vorige keer. Niet zo gepland. Wel symbolisch. Daar hou ik van. Symboliek. Het wordt alweer snel donker en ik denk aan lampjes. Lampjes, pijntjes, routes, nieuwe schoenen en bananen. Veel bananen. Het hele circus opnieuw. Maar dit keer doen we het beter. Meer rekening houden met mijn fysieke gestel. Minder focussen op het exact volgen van het schema. En teruglezen wat goed ging en wat niet tijdens de trainingen en die kennis toepassen. Ik heb in elk geval al een grotere maat shirt besteld. Toch iets geleerd.

One down, 74 to go. Mijn eerste kruisje. Strak drie keer per week. Trainen dan, het bloggen zal wat onregelmatiger zijn. Volgende week gaan we op vakantie. Stress. Past niet in mijn schema! Het moge duidelijk zijn. We zijn weer begonnen.

Opnieuw op weg naar de marathon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *