Happy birthday to all

Het is eindelijk zo ver. Ik ben jarig! Ook al word ik 49 jaar, als een klein kind blijft het voor mij de leukste dag van het jaar. Kadootjes, taart, veel taart, en natuurlijk het feestje met al mijn vriendjes en vriendinnetjes. Kortom die ene dag in het jaar dat ik in het middelpunt van belangstelling sta en het ook daadwerkelijk leuk vind. En daar waar ik een aantal jaar geleden op mijn verjaardag in de stromende regen de Zandvoort Circuit Run liep, is het vandaag wederom een week voor de marathon en loop ik traditiegetrouw de Ronde Park16Hoven.

Mijn ontbijt bestaat dan ook uit pannenkoeken, vandaag met extra veel liefde gebakken door Frank, beginnende met een kus toen ik wakker werd. Omdat 16Hoven vaak een RMD feestje is ga ik in het groen. De start is om 11:00 dus we hoeven ons niet te haasten. Desondanks zorgen we er voor dat we er op tijd zijn, tenslotte is het mooi weer en het is altijd enorm gezellig om iedereen te zien.

Dit jaar is er een nieuwtje. De 10 km is 1 ronde in plaats van 2 rondes van 5 km. Voor we het in de gaten hebben is het alweer tijd om naar de start te gaan. Ik start met Linda, Bart en Marilene, maar eenmaal begonnen trekt iedereen zijn eigen plan. Frank doet sowieso zijn eigen ding, net als Richard die nog aan het opbouwen is. Ik zet mijn muziek aan en ga, kijken of we vandaag nog een mooie tijd neer kunnen zetten.

Ik ga lekker van start maar met enige gepaste reserve want ik wil een negatieve split lopen. Kijken of ik het nog kan. Natuurlijk kan ik dat niet. Ik bedoel met gepaste reserve starten dan. Daar zorgen Rammstein en Metallica wel voor, met een vleugje AC/DC. Alsof mijn playlist weet dat ik jarig ben komen al mijn favoriete nummers voorbij. Het is even wennen, 1 ronde. Met 2 rondes weet ik wat er komt en hoe ik er voor sta, met 1 ronde moet ik toch iets meer opletten. Desondanks heb ik een aardig tempo en hou ik het goed vol, en tegen de tijd dat ik bij de finish kom ben ik meer dan tevreden over het resultaat.

Ik zoek de rest op of wacht tot ze binnen zijn. Daarna kletsen we nog wat na alvorens we richting huis gaan. Thuis, om de rest van mijn verjaardag te vieren met mijn liefste loopmaatjes. Gisteren uitgebreid op strooptocht geweest na het paardrijden om de lekkerste taart te halen. Een assortiment van Jarreau, Maison Kelder en Dudok, want ja, kiezen is moeilijk. En als ik niet kan kiezen neem ik gewoon allemaal. Komt vast wel op. Als ik gedoucht en omgekleed ben kan het feest beginnen. Ik word overstelpt met voornamelijk chocola, ze kennen me langer dan vandaag, en het is beregezellig. En natuurlijk hebben we het voornamelijk over één ding, hardlopen en de aankomende marathon. Want volgende week hebben we weer een feestje! 5 jaar geleden was ik ook exact een week voor de marathon jarig en was mijn moeder er. Ze bleef een week langer om mij te zien finishen op mijn eerste marathon. Dit jaar loop ik mijn tiende, wie had dat toen gedacht.

Er wordt aan de deur gebeld. Het eten is er, speciaal voor mijn verjaardag mijn lievelingseten. Indiaas. En na afloop natuurlijk koffie met de taart. ‘En het bleef nog lang onrustig in Rotterdam.’ Helaas is het zondag en moet er morgen gewoon weer gewerkt worden. Na de koffie neemt men dan ook afscheid en gaat weer naar huis. Met een dikke buik maar na een fantastische dag chill ik nog even na op de bank alvorens tevreden naar bed te gaan. Life is great. Happy birthday to me!

En toen kwam Corona. Alle (sport)evenementen afgelast, Social Distancing, winkels dicht en thuisblijven. Bovenstaande verandert stante pede in een ‘What if?’ situatie. Geen Ronde Park16Hoven, geen gezellig feestje, geen vooruitzicht op de marathon en zelfs de taart komt in het gedrang. Dus wat dan wel? 

Jarig is jarig. Daar verandert niks en niemand iets aan, ook Corona niet. De zoektocht naar taart wordt een doos met gebakjes. Het is prachtig weer dus ‘s ochtends een loopje met de liefste en virtueel met en voor mijn hardloopmaatjes. De rest van de dag relaxen op de bank, honderdduizend felicitaties via Whatsapp, Facebook, Instagram, telefoon, FaceTime en zelfs een ware serenade onder mijn balkon die me tot tranen roert. ‘s Avonds bestel ik alsnog mijn favoriete eten met als toetje een gebakje. 

Met een dikke buik maar na een fantastische dag chill ik nog even na op de bank alvorens tevreden naar bed te gaan. Life is great. Happy birthday to me, en to iedereen die in deze periode zijn verjaardag op alternatieve wijze moet vieren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *